Praga



Praga (în limba cehă: Praha) este capitala Republicii Cehe. Oraşul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală şi are aproape 1,2 milioane de locuitori, în numărul cărora nu sunt luaţi în consideraţie cei aproximativ 300.000 de navetişti, care lucrează în oraş, dar nu locuiesc aici.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium ("mama oraşelor"), "Oraşul celor o sută de clopotniţe" sau "Oraşul de aur". Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.




De la căderea Cortinei de Fier, Praga a devenit unul dintre cele mai populare destinaţii turistice din Europa şi din lume. Praga este pe locul al şaselea în topul celor mai vizitate oraşe europene după Londra, Paris, Roma, Madrid şi Berlin.


Praga este un important centru cultural european, fiind gazdă a numeroase evenimente culturale. În oraş există sute de săli de concert, galerii de artă, cinematografe şi cluburi de muzică. Praga este gazda mai multor festivaluri de film, de muzică, întâlniri ale scriitorilor, sute de vernisaje şi de prezentări de modă.

0 Comments:

Post a Comment