Zürich

Elvetia este o tara de o frumusete rara mai ales pentru iubitorii de munte. Elvetienii au mai multe limbi oficiale dar, daca treceti pe acolo, veti avea surpriza sa constatati ca in partea franceza nu prea se vorbeste germana spre exemplu. Oricum, sunt oameni deschisi, foarte civilizati si calmi.




In Zurich inchirierea bicicletei e gratis (treaba sponsorizata de primarie), trebuie doar sa lasi pasaportul si 50 E garantie, urmand ca atunci cand te intorci, cei de acolo sa ti le returneze. La gara, serviciul de turism e cam tot ce ti-ai putea dori – informatii despre oras si imprejurimi, rezervari la hoteluri din Zurich si din intreaga Elvetie, rezervari pentru tururi ale orasului si excursii, ghiduri ale orasului, bilete pentru transportul public, inchirieri masini etc. Tot de aici (dar si de la alte gari, agentii de bilete sau hoteluri) iti poti lua ZurichCard-ul, o bucata de plastic care iti ofera intrare gratuita la peste 40 de muzee, transport gratuit pe tren, tramvai, autobuz, barci, precum si pe ruta aeroport – centru – aeroport, plimbare gratuita pe lacul Zurich si pe raul Limmat, bauturi de intampinare (welcome drinks) gratuite la peste 20 de restaurante, 50% reducere la circuitul turistic din orasul vechi si 30% reducere pentru inchirieri de masini de la firma Europcar. Toate astea pentru 17 CHF pentru 24 de ore sau 34 CHF pentru 72 de ore.

O scena clasica din Zurich o poti vedea pe marginea lacului, unde barbati si femei (care arata si se imbraca foarte bine) in costume de serviciu vin in pauza de masa, eventual pe bicicleta, se dezbraca in slip, se racoresc in Zurichsee, se imbraca si pleaca inapoi la birou....
Mai jos puteti vedea o prezentare pe scurt a Elvetiei doar din imaginii reprezentative.

Acum ca aveti aceste informatii va puteti procura bilete de avion si zbura in apropiata vacanta de iarna in "Tara lui Heidi".

0 Comments:

Post a Comment